ingrediente
Reteta originala este pentru 2 duzini
4 cani faina
1 linguriță sare
2 lingurite praf de copt
2 linguri de untură
1 1/2 cani de apa
Amestecati faina, sarea, praful de copt împreună într-un bol. Se amestecă în untură cu degetele până când făina seamănă cu mălai. Se adaugă apă și se amestecă până când aluatul se adună: așezați pe o suprafata presarată cu faină si se framantă cateva minute, pană se omogenizează si devine elastică. Împărțiți aluatul în 24 bucăți egale și rulati fiecare bucată ca o minge.
Se incalzeste o tigaie mare la foc mediu-mare. Folosiți un sucitor dat cu faina si se intinde fiecare bucată de aluat într-o tortilla subțire, rotundă. Puneți în tigaia fierbinte, și se fierbe până ce acestea devin aurii pe ambele parti. Se continuă la fel cu restul bucatilor
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu